LPO geeft achterstallig onderhoud vervolg

Mooie resultaten geboekt maar nog veel werk aan de winkel

Dikwijls vroeg de LPO aandacht voor achterstallig onderhoud in de gemeente Ommen en haar buitengebied. Dat leverde veel reacties op en daar is de LPO mee aan de slag gegaan.

Zo zijn de wandelpaden in de Dante opgeknapt, het bruggetje in de Dante is vernieuwd, de hobbels in de weg bij Stadshagen zijn verholpen, de bocht Arriërflier/Haarsweg is opgeknapt, het Stuwepad in Vilsteren is verbreed, de Oude Hammerweg is onder handen genomen en het fietspad bij het Doek ligt er weer netjes bij. Dit is slechts een greep uit vele resultaten die zijn geboekt. Op dit moment wordt de wijk Laarakkers onder handen genomen.

Aandachtspunten

“De resultaten zijn al goed zichtbaar en wij horen veel blije reacties”, zegt Gerard Hemmink. “Maar we zijn er nog lang niet. Er staan nog veel aandachtspunten op het lijstje van de LPO. Zoals bijvoorbeeld de fietspaden langs de Bergweg en Steile Oever. Deze zijn te smal en de bermen zijn erg laag. Dit levert vervelende en gevaarlijke situaties op. Ditzelfde geldt voor de Junnerbaan in Beerzerveld, daar vonden al meerdere ongelukken plaats. Onlangs kregen wij nog klachten van inwoners over de stoepen langs de Julianastraat, Chevalleraustraat en in de oude Friesendorpstraat. Deze voetpaden zijn voor wandelaars met bijvoorbeeld een rollator moeilijk te bewandelen. De kwaliteit van het fietspad van de Karwei richting de wijk Alteveer is erg slecht. De LPO is van mening dat de Strangen en de Zeeheldenbuurt eenzelfde opknapbeurt moeten ondergaan als de Laarakkers. Ook dit zijn slechts een aantal voorbeelden van onze wensenlijst. Zijn er zaken, betreffende achterstallig onderhoud, die u opvallen in onze gemeente, laat het ons weten. Wij maken er werk van! Samen maken wij Ommen veiliger en nog mooier. Uw inbreng is onze kracht! U kunt mailen naar info@lokalepartijommen.nl of bellen met Gerard Hemmink 06-34348700.”