Gemeente Hardenberg stapt uit de BOH, LPO ziet kansen

De LPO heeft kennis genomen van de beslissing door de gemeente Hardenberg om een einde te maken aan de BOH (Bestuursdienst Ommen Hardenberg). Vooral het moment en de manier waarop roept grote vraagtekens op.

Wat de LPO betreft klinkt in het besluit vooral frustratie door over het feit dat Ommen niet wil meewerken aan een fusie met Hardenberg. Nu Ommen deze maand weer een eigen burgemeester krijgt is de fusie verder uit zicht en besluit Hardenberg te stoppen met de BOH. Dit besluit biedt echter ook kansen. Kansen om de voordelen te benutten van een kleinschalige gemeente. De LPO wil de dienstverlening weer dichter bij haar inwoners brengen, het eigen gemeentehuis weer volop benutten en minder bureaucratie.

Na 5 jaren lang miljoenen euro’s in de samenwerking gepompt te hebben om daarmee de kosten te verminderen, de kwaliteit te verhogen en de kwetsbaarheid te verminderen zijn er nog onvoldoende resultaten geboekt. Er worden nog steeds veel externe bureaus ingehuurd en er is er geen financieel voordeel te bespeuren. Wat de LPO betreft gaat Ommen met haar nieuwe burgermeester hard werken aan nieuwe samenwerkingsvormen als een alternatief voor de BOH waarin de dienstverlening aan onze inwoners weer centraal staat.